Lufi pálca házilag

Több módszer létezik a lufi pálca házilag való elkészítésére. Mi most össze szedtük neked hogyan tudsz házilag lufi pálcát elkészíteni otthon. Így nem kell külön vásárolnod. Otthonodban található eszközökkel is meg tudod oldani ügyesen az elkészítését.

Lufi pálca házilag papírból

Lufi pálcát el tudsz készíteni otthon papír segítségével egyszerűen: 

  • Fogj meg egy A/4-es méretű rajzlapot vagy újságpapírt. 
  • A papír csücskénél kezd el feltekerni szorosan, hogy henger alakot kapj. Ha meg van ragaszd össze celluxal, ha nincs cellux, akkor az elején ragaszt meg, közepén és a végén is akármilyen ragasztóval.
  • Papír újság esetén le tudod festeni, akár akril fehér festékkel, így olyan mintha egy igazi lufi pálcád lenne.
  • Akár színesre is festheted a lufi pálcákat. A gyerekek szeretik a színes dolgokat.
  • A kész lufi pálcára rá tudod ragasztani a lufit celluxal, ha nincs kéznél cellux, akkor elég csak egy színes szalaggal rákötni a lufit a lufi pálcára.
Így kell feltekerni a papírt!

Ezzel a módszerrel nagyon szép és sok színes lufi pálcát tudunk készíteni olcsón. A gyerekek imádni fogják a színek ötvözését. Csinálj minél többféle színből lufi pálcákat házilag, hogy a gyerekeket ámulatba ejtsd. Az egyedi színek fogják lehetővé tenni a gyerekek örömét. 

Pálca díszítése

Ha nincs színes szalag a lufihoz, akkor különféle mintákat vághatsz ki papírból, akár szivecskét, virágot vagy masnit a minta megrajzolása után. Ez ragaszd a lufi zárt szelepjéhez, hogy eltakard. Vágj 2 azonos mintát, amit háttal egymással össze tudsz ragasztani. Érdemes vágáskor a papír lapokat össze hajtva kivágni őket. Így biztos, hogy a 2 minta passzolni fog egymáshoz az éleiben.

Így is tudod díszíteni a lufi pálcádat!

Ha esetleg van otthon masni, akkor azt ráragasztva még szebb eredményt tudunk kapni a lufi pálcából házilag. Viszont papírból is tudsz készíteni nagyon mutatós masnit a következő lépésekben a lufi pálca házilag való elkészítéséhez:

Így kell házilag masnit készíteni papírból!

Lufi pálca fából

Otthonod kertjében is tudsz találni kisebb faágakat, amiket újra tudsz hasznosítani, ha nincs erre lehetőséged, akkor hurkapálcikát tudsz használni a lufi pálca elkészítéséhez. A díszítés hasonló a házilag papírból készült lufi pálcához.

Lufi pálca újrahasznosított eszközökből

Használhatsz már feleslegessé vált ecseteket, zászló rudakat, horgászbotot, sétabotot, növényekhez használt karókat.