Verdák 2

A Verdák 2  2011-ben bemutatott 3D-s számítógépes animációs film és a 12. Pixar-film.

A film érdekessége, hogy emberek vagy állatok nincsenek benne, a járművek azonban élőlényként viselkednek. Az előző részhez képest változás, hogy itt az autók mellett hajók, vonatok és repülőgépek is szerepelnek.

Verdák 2 spoiler:

Egy olajfúró-toronynál Flynn McKémbridge angol titkos ügynök megfigyelést végez. Egy titkos fegyvert fedez fel, amit Zündapp professzor vesz át. Megfigyelését Észreveszik, és lőni kezdenek rá, így menekülnie kell, végül a tengerbe ugrik és azt hiszik, hogy meghal, de tengeralattjáróvá alakulva elmenekül.

A négyszeres Szelep Kupa-győztes Villám McQueen visszatér Kipufogó-fürdőbe, aminek mindenki nagyon örül, főleg Matuka, aki épp Otisz-t szállítja el.. Villám Mcqueen megmutatja Matukának a kupáját azután cimbi kalandokban vesznek részt, mint Pista bá megijesztése.

Ezután a verdák 2 azzal folytatódik, hogy Sally-vel vacsorázik Villám Mcqueen. A többiek a hírekben látják, hogy Benzington feltalált egy olyan energiaforrást a benzin helyett ami nem szennyezi a környezetet. Hogy bebizonyítsa mennyivel jobb mint a benzin egy földgolyó futamot rendez Benzington. Francesco Verdasco a világ egyik leggyorsabb kocsija, Villám McQueen-t nem megy el a tv műsorba, mert pihen a verseny után. Francesco Verdasco jobbnak tekinti magát Villám McQueen-nél. Matuka emiatt betelefonál, hogy ne beszéljenek így a barátjáról.

Ezután a Verdák 2-ben Matukát elkezdi sértegetni Francesco Verdasco és Villám McQueen védi meg. Sally rábeszéli Villám McQueen-t, hogy vigye Matukát magával a versenyre, mert eddig egyik versenyén se volt eddig ott. Ezután a Verdák 2-ben útnak indulnak. Találkoznak Francesco Verdasco-val. Matuka viselkedésével többször is kellemetlen helyzetbe hozza Villám Mcqueen-t.

 Flynn McKémbridge itt is felbukkan, csinos technikus nője, Holley de Lux társaságában. Egy amerikai kémmel, Rod „Torque” Redline-nal van találkozójuk, aki információkat akar átadni nekik a titkos fegyverről, azonban a kémet két „tragacs” támadja meg a mosdóban. Mivel Matuka éppen akkor jön ki az egyik fülkéből, az amerikai az ő alvázára tapasztja az információkat tartalmazó nyomkövetőjét. Ezután a Verdák 2-ben minden erővel elakarák kapni Matukát, de nem sikerül nekik. Francesco nyer a versenyen. Flynn McKémbridge megmenti Matukát,hogy elkapják és  a repülőn Holley de Lux leveszi leveszi a nyomkövetőt. Matuka segít  Flynn McKémbridge-nek és Holley de Lux-nak ezért megkérik, hogy csatlakozzon az akciójukhoz. Matuka és az angol kémek Párizsban egy vásárcsarnokban értékes információhoz jutnak egy francia informátortól.

A Verdák 2-ben a Földgolyó futam második versenyén a tragacsok karambolokat okoznak elektromágneses sugárzással. A versenyt Villám Mcqueen nyeri. A tragacsok örülnek, mert az Allinolt nem használják több versenyen. Mcqueen a az Allinolt akarja használni a záró versenyen. Ezt hallva a tragacsok meg akarják ölni. Matuka, Holley de Lux és Flynn McKémbridge kiszabadulnak. Kiderül, hogy Matuka a bomba. Ezért elszáguld Villám Mcqueen elől. Kiderül, hogy Benzington akarta lejáratni az Allinolt és a bombát is ő aktiválta Matukán. Matukát lovaggá ütik. Egy utolsó futammal zárul a Verdák 2 rész.

Vélemény, hozzászólás?