You are currently viewing Baba sírás típusok, jó ha tudod ezeket

Baba sírás típusok, jó ha tudod ezeket

Mennyivel egyszerűbb dolgunk van a kisbabával, ha tudjuk mit jelentenek az egyes baba sírás típusok.  Viszont nem csak a baba sírás fajták tudására van szükségünk. Fontos ismernünk a csecsemő testbeszédét és a különféle hangokat is, amiket sírás előtt kiad magából. Így a sírás is megelőzhető. Fontos, hogy sose hagyjuk sírni a babát. A baba, sírás típusokkal kommunikál velünk, ilyenkor mindig segítséget kér. Ha hagyjuk sírni a babát, akkor azt fogja érezni, hogy nem számíthat ránk, így felnőtt korában is elhagyatottnak fogja érezni magát.

Baba sírás fajta: Itt a szoptatás ideje

A baba a nyelvét a szájpadlásához nyomkodva cuppogó hangot ad ki és a fejét balra-jobbra mozgatja. A keze ökölbe van szorítva. Ez, a sírást megelőző állapot. Ennél a baba sírás fajtánál a kisded kisebb szünetekkel sírdogál, amelynek hangja egyre jobban erősödik, ha nem kapja meg a táplálékot. Sírása nem fájdalmas, de hosszasan sír.

Baba sírás típusok, jó ha ezeket tudod

Baba sírás típus: Itt a pelenkacsere ideje

Szakaszosan és gyakran nyöszörgő sírással jelzi, hogy mikor kell pelenkát cserélni. Ez a csecsemő sírás fajta nem csak a pelus cserét jelezheti. Ez a babasírás típus azt is jelezheti, hogy fázik vagy melege van. Semmi esetre se hagyjuk sírni a babát. A baba pelenkázáskor is sírni, mert ez hőváltozással jár a számára, még egy meleg szobában is. Viszont biztosak lehetünk abban, ha pelenkát cserélünk, akkor mosollyal fogja megköszönni.

Baba sírás fajta: Álmos a baba

Ennél a csecsemő sírás fajtánál ásítozgat, a szemét és a fülét piszkálja.

Esti sírás babáknál: Bármi okozhatja

Az esti sírás babáknál nagyon sokféle lehet. Lehet, hogy hirtelen felébred a mély alvásból, fogzik, fázik, éhes vagy itt a pelenkacsere ideje. Az esti sírás hangja babáknál a baba sírás fajtájától függ. Soha ne hagyd sírni a babát.

A vigasztalhatatlan babasírás: hasfájós baba

Ha vigasztalhatatlan a babasírás, akkor hasfájós a baba. Ezek a jelek a legegyértelműbbek. A lábát felhúzza a baba sírás közben, hasát összehúzza és hátrafeszíti magát. A baba ilyenkor kétségbeesetten sír. Tapintással tudjuk a legjobban megállapítani, hogy hasfájós a baba. A puha és kemény has egyaránt jelzi, hogy fáj a gyerek hasa. Kemény has esetén szeles a baba. Puha has és lágy széklet esetén az étrendjével van gond. A hasfájós baba fájdalmat masszázzsal tudjuk kezelni. Minden szülő számára könnyen megtanulható. Ne hagyjuk a babát sírni semmit esetre, ha ezt tapasztaljuk.