Ez történik a gyerekkel amikor a Bing nyuszi mesét nézi

Sajnos a mesék károsak lehetnek ha nem a megfelelő korban nézi a gyerek. Ha te azok közé  a szülők közé tartozol akiket ez aggodalommal tölt el akkor jó úton jársz gyermeknevelés terén. Azonban egy színvonalas rajzfilm jó hatással is lehet a gyerekre.

Fontos, hogy a gyereket 3 éves kora után engedjük mesét nézni több időre, mert ha túl korán engedjük neki akkor figyelemhiányos és izgága lehet. A túl korai filmnézés azt jelenti, hogy 6 hónapos kora előtt ne nézzen a gyerek mesét. Azonban 6-12 hónapos korában már megengedett napi 15-30 perc mese nézés.

A gyermekek számára könnyen emészthető, gyerekhangok által énekelt, rajzokkal animált mesés dalok, mondókák kifejezetten jó hatással vannak a beszéd és a mozgáskoordináció fejlesztésére.

Fontos, hogy a gyerek milyen mesét néz, mert hatással lesz rá a későbbiekben.

Sajnos Bing nyuszi sokat nyafog. Nem akar szépen játszani  és ahelyett, hogy megmondanák neki, hogy hagyja abba a nyafogást és szépen játszon a többiekkel, elkezdenek vele egyezkedni.Lényegében arra tanítja a gyerekeket, hogy a nyafogás működik

Pando Bing nyuszi barátja. Ő helytelen öltözködésre tanítja a gyerekeket. Pando mindig rövidnadrágban van, de az hamar lekerül róla így alsónadrágban szokott lenni. Soha nem mondják neki, hogy öltözzön fel, ezért van az, hogy szupermarketben, parkban, uszodában is megjelenik alsónadrágban.

Ez olyan vitákhoz vezethet, hogy a gyerek a játszótéren leveszi a nadrágját, mert Pando is.

Flopot valóban szülőként mutatja. Ami azért  gond, mert mikor oda adta Bingnek a telefonját játszani, az eltörte és a szemetesbe rejtette. Mikor ez kitudódik valójában nem leszidja hanem megnyugtatja, hogy nem csinál semmi rosszat, pedig előtte figyelmeztette, hogy vigyázzon a telefonra. És még azt is megmutatja neki, hogy még mindig működik a játék, pedig ilyen helyzetben egy szülő nem ezzel foglalkozna.

Pszichopata hajlama van Bingnek. A legfőbb bizonyíték azonban a Pillangó című epizódban látható, ahol Bing olyan szorosan tart egy pillangót a kezében, hogy agyonnyomja. Mindenki tudja, hogy a pszichopata rendellenességek korai jelei közé tartozik a kis állatkínzás. Figyelmeztetve lettél. 

Mindent Bing szokásnak nevez.”Sárkányt reptetni. Ez egy Bing szokás.” „Biciklizés. Ez egy Bing szokás.” „Megosztás. Ez egy Bing szokás.” Minden epizód ezekkel a szavakkal ér véget. Ezek nem „Bing” szokások, hanem hétköznapi dolgok.

Vélemény, hozzászólás?