Mit jelent az A113 kód a Disney és Pixar mesékben?

Használja a régi irányítószámát számítógépes jelszóként? Nagyapja születési évét hitelkártya PIN-kódként? Mindannyian csináljuk. A helyzet az, hogy mindannyiunknak van titkos kódja. Némelyik furcsább (például a volt barátja útlevélszáma), van, amelyik politikai jellegű, és néhány túl egyszerű (mi értelme van egy széfnek 1234-essel kód?!).

 Lehet, hogy a titkos kódot talán csak te tudod, mi az. De ha folyamatosan használod mindenhol, akkor az emberek elkezdenek azon tűnődni, hogy ez mit jelent.

Mi a közös a Toy Storyban, a Verdákban, a Wall-E-ben, a Némó nyomában és a Simpson családban , azon kívül, hogy fantasztikus rajzfilmek? Mindegyiket a California Institute of Arts végzett hallgatói készítették, akik, mint kiderült, meglehetősen jó érzékük van a titokzatosságban. 

Fogadjunk, hogy nem vette még észre a rengeteg rajz- és számítógépes animációs filmben elrejtett kódot az A113-at.

A113 – ez a kód található meg a Steve Jobs által 1986-ban alapított Pixar nagyjából minden rajzfilmjében. Szerepel a Toy Storyban, Simpson családban, Verdákban, Lecsóban, Merida a bátorban, Bosszúállókban.

Miért az A113 kód látható mindenhol a mesékben?

Valamikor régen, jóval azelőtt mielőtt a Pixar egyáltalán létezett volna, egy varázslatos tanterem segítette az animáció legnagyobb feltörekvőit.A A113 egy terem száma a California Institute of Arts-ban, abban a művészeti képző intézményben, ahol mások mellett a Disney és a Pixar legtöbb számítógépes animációval foglalkozó szakembere folytatta tanulmányait. Az A113 az elsőévesek terme volt, a kód ez előtt tisztelegve kerül a filmekbe.

A113 tanterem

Vélemény, hozzászólás?